zondag, 24.03.2019 Tel. 0039 0474 671766 | hotel@steinpent.com DEU | ITA | NED
Logo Hotel Steinpent

AANVRAGEN

AANKOMST:

VERTREK:

>> Online BOEKINGEN

NATUUR, ALMEN EN BERGEN BELEVENISSEN.

Ahrntal biedt een onvergelijkbare berg- wandel en almenwereld.

Ahrntal bezit een gigantische bergwereld en een wonderbaar natuurpanorama. Weinig valleien zijn nog zo sterk beïnvloed door almen. Dit is een eindeloos netwerk van voetpaden, wandelwegen en bergtochten. Ahrntal wordt gekenmerkt door een verscheidenheid van mogelijkheden. Aan de ene kant het bezoek aan het buitenzwembad, aan de andere kant de gletsjertour en daar tussenin alles wat het hart begeert aan recreatieve activiteiten. In totaal geeft dit een wandel en vrijetijdsparadijs. Ahrntal heeft zijn schoonheid nog altijd kunnen bewaren. Grote delen van onze unieke natuur staat onder bescherming van het Natuurpark Rieserferner-Ahrn.

Wij van Wandelhotel Steinpent, zorgen voor een passende wandeling voor u. Een selectie van wandelingen en rondleidingen zijn de moeite waard en wij stellen u die graag voor.

 

HUISWANDELING.

De wandeling begint aan onze huisdeur.

Van wandelhotel Steinpent gaan we door de weivelden langs de meditatieweg. Het is een soort van randweg rond het dorpje St. Johann. Na een korte klim bereiken we de mystieke Frankbach-waterval, waar we u uitnodigen voor het verfrissende water. Hoogtepunt zijn de schilderingen in de rotswand. De rotstekeningen kunnen u het best worden verklaard door de gastheer Markus. Door bos en weilanden wandelen wij dan terug naar het beginpunt. Dit is gratis!

 

 

PANORAMISCHE TOCHT "FADEN".

Naar deze middelste Gipfeltour, top van de berg, gaat het om een bijzondere lonende wandeling.

Vertrekpunt is vanuit wandelhotel Steinpent, de eerste 400m kan men met de wagen afleggen. Over de weg nr. 6 geraakt men naar de 2.136m hoge Faden, die een prachtige blik op het Ahrntal geeft. Beleef een uitkijk in het midden van een bijna ongerepte alpenlandschap. Het massieve Zillertaler gebergte ligt direct voor u. Wie wil en uithoudingsvermogen heeft, kan de tocht verder zetten over een pad naar Obersteiner Holm. Bij de terugkeer bij Niederhofer- of Gruberalm kunt u tevreden terugkijken naar uw prestaties. Een dankbare bestemming voor alle wandelaars.

 

 

WATERVAL VAN REINBACH.

De watervallen van Reinbach moet je gezien hebben.

Het geweld, de schoonheid en de zuiverheid van het water is daar voelbaar en beleefbaar. De zeer goede wandelweg is gewijd aan de Heilige Franciscus van Assisi. Lokale kunstenaars hebben deze indrukwekkende themaweg ontworpen.

Op vele plaatsen geeft de wandelweg een fantastisch uitzicht op de diepe kloof van de Reinbaches. Van de drie watervallen heeft de laatste met zijn 40 meter de krachtigste indruk. De weg leidt direct tot aan de watervallen. De gastheer Markus kent de vele achtergronden van deze beroemde wegen. Aan de vooravond van de wandeling kunt u deze bron van kennis aanhoren. Vaak vergezeld Markus de huisgasten persoonlijk bij deze wandeling.

 

JAKOBSWEG OVER 7 BRUGGEN.

Nu voelt u zich misschien zelfs in Spanje door deze namen.

Daar bevindt zich de wereldbekende Jakobsweg. In Ahrntal zelf hebben wij meerdere Jakobs kerken, die staan in een cirkelvormige baan. Dit strekt zich uit over het groot gebied Tauferer-Ahrntal, over de Krimmler Tauern tot in het Inntal. Een mogelijk startpunt is de Jakobskerk in Weißenbach. Deze wandeling verloopt in weilanden, tuinen en wouden voorbij in het Schwarzbach- Rotbach- en Trippachtal en ze eindigt in Jakobsbrunnen in St. Johann bij hotel Steinpent. De Sint Jakobsschelp zal u begeleiden als symbool van de weg. Ze is als een open hand.